DEN HAAG (ANP) - Het CDA maakt zich vanaf woensdag sterk voor het behoud van de basisbeurs en start de campagne 'Handen af van de Stufi'.

Een Fiat 500, die voor deze gelegenheid is voorzien van een duidelijk herkenbare boodschap, maakt dat standpunt de komende weken nog eens extra duidelijk. Het autootje is vrijdag bijvoorbeeld te vinden op het Museumplein wanneer studenten daar demonstreren.

Jeroen van Velzen (foto), voorzitter van de CDA-jongeren, vreest dat de basisbeurs wordt vervangen door het sociaal leenstelsel dat onder meer PvdA, VVD, D66 en GroenLinks voorstaan.''Het vervangen van de basisbeurs door een sociaal leenstelsel betekent voor veel studenten het inleveren van je portemonnee. Ik begrijp niet wat er sociaal is aan het leenstelsel dat studenten en ouders opzadelt met een hoge studieschuld.''

Van Bijsterveldt
Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) vindt dat zo veel mogelijk jongeren de kans moeten hebben om te studeren. Op internet (www.handenafvanstufi.nl) steunt het CDA studenten die zich sterk maken voor het behoud van de studiefinanciering. Jongeren en hun ouders kunnen er ook een petitie tekenen. De Jonge Democraten lanceerden eerder deze week al de site www.lievergoedonderwijsdanstufi.nl als reactie op de acties van studenten.