Normal_4319316557_69a8df6edb_z

Directeur Goossens  van het Bonhoeffer College betreurt dat een docent vorig jaar ten onrechte verdacht werd in een seksfilm te zien te zijn. Leerlingen beschuldigden de docent hiervan. “Docenten zijn in feite vogelvrij. Het kan iedere leraar overkomen. De combinatie lesgeven en porno is uitgesloten.” Dit meldt Tubantia. 

Hoewel de leraar in kwestie van alle blaam gezuiverd is, is hij beschadigd en de school in diskrediet gebracht. Voordat de docent weer met zijn lessen begint, wordt er een gesprek gehouden over hoe hij het beste terug kan keren. Goossens: “Hij is onterecht verdacht, maar is wel beschadigd. Hij mag aangeven hoe hij denkt de lessen weer op te gaan pakken.”
 
Mensen die in het onderwijs werken vormen een risicogroep, aldus de landelijke Projectgroep Preventie Seksuele Intimidatie. Wanneer scholieren een leraar beschuldigen, terecht of onterecht, treffen ze effectief doel. De docent en de school worden in diskrediet gebracht. De beschuldigingen kunnen voortkomen uit meerdere motieven, aldus de Contactgroep Onterechte Beschuldigingen (COB). Het kan bijvoorbeeld gaan om een wraakoefening van een leerling, een verkeerde uitleg van goede bedoelingen van een docent of gewoon een onbezonnen puberale grap met grote gevolgen. 
 
© Nationale Onderwijsgids