Normal_vakcollege_vmbo_mbo

Vakcollege Groep heeft nieuwe lesbrieven op haar website gezet. De nieuwe leermiddelen zijn de eerste die aansluiten bij het nieuwe concept-examenprogramma's vmbo. De leermiddelen verbinden loopbaanoriëntatie met een beroepsgericht onderwijsprogramma. Dit meldt de Vakcollege Groep. 

De leermiddelen zijn gekoppeld aan de eindtermen uit het concept-examenprogramma, de kerndoelen van de onderbouw, loopbaancompetenties, AVO-eindtermen en de referentieniveaus taal en rekenen. Vakcolleges kunnen met de leermiddelen vanaf leerjaar 1 een leerroute volgen die toewerkt naar het beroepsgerichte examen en het vervolg in het mbo. Daarnaast kunnen de leermiddelen ook gebruikt worden om vanaf leerjaar 1 of 2 te starten met het PTA. 
 
De leermiddelen houden in grote lijnen hun vertrouwde vorm. Voor de Vakroute Techniek is echter gekozen weer te gaan werken met thema's en startlessen. Er zijn daarnaast losse beoordelingsformulieren en werkkaarten beschikbaar, evenals lesbrieven over loopbaanoriëntatie. Daarnaast heeft het begrip 'activiteit' in de Vakroute Mens & Dienstverlening plaats gemaakt voor 'lesbrief'. 
 
© Nationale Onderwijsgids