Normal_leerlingen_middelbare_school__screenshot_

Een moeder van een scholier van het Rembrandt College in Veenendaal heeft een rechtszaak aangespannen tegen de school. De jongen is door de school op de havo geplaatst maar wil graag vwo doen. De moeder is naar de Raad van State gestapt om haar zoon alsnog bevorderd te krijgen naar vwo-4. Dit meldt de Gelderlander.

De jongen ging vanuit het tweede brugjaar naar de havo. Volgens de moeder is niet geheel duidelijk wat de motivering is geweest om haar zoon niet naar het vwo te laten gaan. Ze stelt dat de school deze beslissing volledig op het oordeel van docenten baseert. Een mentor zou hebben toegegeven dat er in het docentenoverleg niet over de scholier is gesproken. De moeder is van mening dat de school het slagingspercentage van het vwo zo hoog mogelijk wil houden en daarom weinig leerlingen toelaat.
 
De moeder stapte naar de rechter maar die wilde zich niet in de kwestie mengen. Een spoedzitting moet nu uitsluitsel geven. Het Rembrandt College is ervan overtuigd dat het juist heeft gehandeld in het bepalen naar welk niveau leerlingen gaan. Volgens rector Bart de Grunt baseert de school de overgangsnorm op drie zaken: de cijfers voor vier kernvakken, het algemeen oordeel van de docenten en het oordeel van de docenten die de kernvakken geven. Dat leidt volgens De Grunt bijna altijd tot een juiste beslissing. “Op 1247 rapporten heb ik dit jaar drie gesprekken gehad met ouders. In één geval heb ik ons oordeel naar aanleiding daarvan bijgesteld.”
 
 © Nationale Onderwijsgids