Normal_rugzak_kind

Oudervereniging Balans organiseert op 26 september in Utrecht een symposium over de wet Passend Onderwijs. Centraal staat de vraag hoe kinderen met een ontwikkelingsstoornis die moeite hebben met leren of gedragsproblemen hebben toch kunnen slagen in het nieuwe onderwijssysteem. Het symposium is zowel voor ouders als leerkrachten.

Op het symposium zullen verschillende sprekers met de deelnemers in gesprek gaan over wat de invloed van een ontwikkelingsstoornis is op het leren van kinderen. De nadruk zal liggen op oplossingen, zoals een goede samenwerking tussen school, ouders en kind, het plannen van huiswerk en het voorkomen van overprikkeling van deze leerlingen. Ook praktische tips voor het verbeteren van bijvoorbeeld het handschrift of het werkgeheugen komt aan bod.

Jongeren van Hoezo Anders, de stichting voor jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte, zullen vertellen wat hen in het onderwijs het meeste heeft geholpen om hun doelen te realiseren. Ook wordt de jaarlijkse Balans Award uitgereikt aan de school die uitblinkt in samenwerking met ouders.

Het symposium wordt gehouden in het Beatrixtheater in Utrecht op 26 september. Deelname kost 140,- euro voor ouders (90,- euro voor leden van Balans) en 260,- euro voor professionals (105,- euro voor leden Balans). Voor onderwijsmedewerkers is er een speciale 3=2 aanbieding. Meer informatie over deze aanbieding evenals het volledige programma is te vinden op www.balansdigitaal.nl.

© Nationale Onderwijsgids