Normal_normal_jeugd_blij_vrolijk_springen

Een welzijnsorganisatie voor jongeren en een school voor voortgezet onderwijs die de handen in elkaar slaan en nauw samenwerken. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het bijna nergens. In het multifunctionele gebouw Veluvine in Nunspeet maken Landstede Welzijn en het Nuborgh College gebruik van elkaars kennis en expertise, en de jeugd vaart er wel bij. Dat meldt de Weekkrant Nunspeet.

Het gebouw Veluvine werd vijf jaar geleden in gebruik genomen met de doelstelling om ruimte te bieden aan projecten waarin de bewoners elkaar versterken en aanvullen en waar door samenwerking meer mogelijk is met hetzelfde geld. Met de samenwerking van Landstede Welzijn en het Nuborgh College lijkt die doelstelling gehaald. Beide organisaties weten elkaar te vinden als het gaat om het welzijn van de jeugd.
 
Het Nuborgh College heeft twee vestigingen in Elburg en een in Nunspeet. Nuborgh College Veluvine biedt aan ongeveer vierhonderd leerlingen de onderbouw van BBL en KBL, de eerste drie jaar van havo en vwo en de volledige TL+ aan. Landstede Welzijn verzorgt jeugd- en jongerenwerk voor mensen van 4 tot 23 jaar. In totaal bestaat de doelgroep op jaarbasis uit ongeveer 1300 jongeren. In Veluvine is een jongerencentrum en daarnaast trekken de jongerenwerkers ook de wijk in met een bus.
 
'In overleg met Nuborgh verzorgen we pauzeopvang, we bieden sociale huiswerkbegeleiding aan leerlingen die moeite hebben met plannen, concentratieproblemen hebben of bijvoorbeeld thuis de discipline niet hebben', vertelt Jeugd- en Jongerenwerker Jacquelien Hulst. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd voor de jeugd, variërend van weerbaarheidstrainingen voor meiden tot een sprookjesfestival of een sportweek. 'Alles kan als je zo’n goede samenwerkingsbasis hebt, er is altijd ruimte voor nieuwe dingen,' zegt Hulst. 'Het is heel wisselend wat we doen. Van recreatief via signalering en preventie tot op de grens van hulpverlening.'
 
© Nationale Onderwijsgids