Normal_computer_studie_marleen

Studenten van de lerarenopleidingen van Windesheim hebben interactieve lesactiviteiten voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. De lesactiviteiten zijn bedoeld als beroepsoriëntatie in de techniek voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo). Dit meldt Windesheim. 

De lesactiviteiten moeten jongeren enthousiast maken voor techniek. Niet zozeer door het in beeld brengen van de handelingen van een technicus, maar vooral door te laten zien dat techniek overal aanwezig is. Zo kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs een nieuw melkproduct ontwikkelen, hun eigen film leren maken of hun onderzoeksvaardigheden verbeteren op een speciaal ontwikkelde website.
 
Leren & ICT
In veertien weken ontwikkelden de studenten Leren & ICT een lessenserie vanuit een multidisciplinaire samenwerking, gebaseerd op onderwijskundige principes en steunend op (digitale) leermiddelen. De lessenserie bestaat uit handleidingen en aansprekende, interactieve lesopdrachten. De meeste studenten hebben de lessenserie getest in enkele klassen in het voortgezet onderwijs. Het resultaat: enthousiaste reacties en een hoge betrokkenheid bij de lesactiviteiten. 
 
De lesmaterialen zijn te bekijken op techniek-route.nl. Gebruik en/of aanpassing van materialen is toegestaan. 
 
© Nationale Onderwijsgids