Logo_logo_bonhoeffer_college_enschede
De man die in erotische beelden op internet te zien is, is niet de docent van het Bonhoeffer College in Enschede. De docent raakte in opspraak omdat er geopperd werd dat hij in het filmpje te zien was. Een extern bureau heeft onderzoek gedaan. Dit meldt RTV Oost. 
 
De docent was vrijgesteld van werkzaamheden tot na het onderzoek. Nu hij van alle blaam gezuiverd is, mag hij weer aan het werk. Het Bonhoeffer College zegt blij te zijn met de uitkomsten van het onderzoek. Wel betreurt de school het persoonlijk leed dat de geruchtenstroom heeft aangericht. 
 
Social media
De kwestie kwam aan het licht nadat leerlingen het desbetreffende filmpje op internet hadden gevonden. De school heeft gesprekken gevoerd met een aantal leerlingen dat betrokken was bij de geruchtenstroom. Tegen deze leerlingen zijn geen maatregelen genomen. Wel heeft de school besloten om na de zomervakantie extra aandacht te gaan besteden aan de impact die social media kunnen hebben. Deze hebben een grote rol gespeeld in het verspreiden van het gerucht. Daarnaast roept de school ouders op om er voor te zorgen dat hun kinderen verantwoord met social media omgaan. 
 
De leraar heeft van begin af aan ontkend dat hij in het filmpje te zien was. 
 
© Nationale Onderwijsgids