Normal_examen_middelbare_school_vlag_geslaagd_wiki_-c_

Een vmbo-leerlinge uit Eindhoven kwam er bij het ophalen van haar cijferlijst achter dat ze toch was gezakt. De school was vergeten haar te bellen. Ook een leerlinge uit Schijndel dacht aanvankelijk te zijn geslaagd maar moet toch een herkansing doen omdat de school de cijfers verkeerd had berekend. Dit meldt NOS.

De Eindhovense leerlinge van het Ster College had de vlag al uitgestoken, ze was niet gebeld door de school. Bij het ophalen van haar cijferlijst bleek ze toch gezakt, een docent was haar vergeten te bellen. Het Ster College heeft excuses aangeboden maar de moeder van de vmbo-scholiere vindt de fout onbegrijpelijk. De school biedt de leerlinge bijles aan zodat ze via de herkansing toch nog slaagt voor haar diploma.

Ook een leerlinge van het Elde College in Schijndel werd het slachtoffer van een blunder. De school had de scholiere ten onrechte gemeld dat ze was geslaagd. Achteraf blijkt dat er fouten zijn gemaakt bij het berekenen van de cijfers en dat de leerlinge toch was gezakt. De school zegt de “situatie te betreuren” en heeft een brief gestuurd naar de ouders van alle leerlingen. De scholiere zou het enige  zijn bij wie de fout is gemaakt. De school laat weten “alles in het werk te stellen om de leerlingen maximaal te ondersteunen tijdens herexamens”.

© Nationale Onderwijsgids