Normal_normal_booklets_of_questions__national_center_test_for_university_admissions_

Bij ongeveer 40 vwo-leerlingen van scholengemeenschap Porta Mosana uit Maastricht zijn 'onregelmatigheden' gevonden in het eindexamen aardrijkskunde. De leerlingen krijgen hiervoor puntenaftrek, aldus directeur Guy de Munck. Geen van de leerlingen is gezakt voor het examen. Dit meldt de Volkskrant. 

De Onderwijsinspectie heeft 'onregelmatigheden' geconstateerd bij het examen en heeft daarom enkele vragen ongeldig laten verklaren. Gemiddeld houdt dit in dat er 0,4 punt afgetrokken wordt van het eindcijfer. Hoewel de school en de Onderwijsinspectie geen uitspraak doen over wat de onregelmatigheden precies zijn, zijn er geruchten dat bij enkele vragen woorden doorgestreept zouden zijn.
 
De leerlingen hoeven het examen niet over te doen omdat het niet een zaak is van verwijtbaar gedrag. Wel mogen ze een herkansing doen als ze willen. “Gelukkig hebben alle leerlingen goed gescoord, daardoor is er niemand gezakt," zegt De Munck. Op vrijdag praat de directeur met de betrokken leerlingen en hun ouders. 
 
© Nationale Onderwijsgids