Logo_logo__1_

Het Berechja College uit Urk heeft een injectie van één miljoen euro van de gemeente en het ministerie nodig om voort te kunnen blijven bestaan. Wanneer de gemeente en het ministerie de garantie van het geldbedrag niet willen geven dan zal de school voor voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs moeten sluiten. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Dit blijkt uit een brief van het college van Burgemeester en Wethouders waarin de Onderwijsinspectie op de hoogte wordt gebracht over de financiële problemen van de school. Directeur Piet Brouwer van het Berechja College zegt verrast te zijn over de brief, hij was hier niet over geïnformeerd. 
 
Volgens hem zijn de financiële problemen een gevolg van de nieuwbouw van het MBO maritiem aan de Lange Riet. Het kenniscentrum visserij moet nog in dit nieuwe gebouw gehuisvest worden. Dit alles is duurder uitgevallen dan gepland was.
 
Het college van B en W wil dat de huidige schoolleiding en de raad van toezicht vertrekken. Brouwer zegt echter geen verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor het financiële zware weer waarin de onderwijsinstelling verkeert; de contracten voor de nieuwbouw zijn namelijk getekend door de vorige directie. 
 
© Nationale Onderwijsgids