Normal_schoolkluisjes_kluis

In de gemeenteraad van Arnhem is ophef ontstaan over grootscheepse controle van kluisjes op drie middelbare scholen in de stad. De SP vindt dat de onaangekondigde kluisjescontrole te ver gaat maar volgens de rector van een van de scholen zijn ouders juist blij met de inspecties. Dit meldt de Gelderlander.

“In onze schoolgids maken we melding van het feit dat we onaangekondigd kluisjes controleren”, zegt rector Maarten van de Louw van het Olympus College. Ouders die bezwaar hebben tegen inspectie van het kluisje van hun kind kunnen dat bij de schoolleiding aangeven. “Nog nooit heeft een ouder daar gebruik van gemaakt”, aldus Van de Louw.

Op het Olympus College, het Lorentz Lyceum en het Maarten van Rossum werden in totaal 2500 kluisjes van leerlingen geopend en op verboden voorwerpen gecontroleerd. Er werden geen illegale voorwerpen gevonden.

Fractievoorzitter Cris Lenting van de Arnhemse SP vindt de preventieve controle niet kunnen. “Controleren doe je alleen bij gerede twijfel”, reageert hij. Ook de andere partijen in de gemeenteraad hebben hun twijfels bij de onaangekondigde inspecties. De kwestie zal dinsdag 10 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering worden besproken.

© Nationale Onderwijsgids