Normal_hockey_dames

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) houdt op donderdag 5 juni een clinicmiddag voor het onderwijs. Op hockeyclub Ypenburg in Den Haag kunnen (aankomende) onderwijsprofessionals kennismaken met hockey voor kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dat meldt Hockey.nl.

De KNHB wil graag meer kinderen aan het hockeyen krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn enthousiaste groepsleerkrachten en vakdocenten van belang. Met de clinic wil de bond deze doelgroep daarom kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in de sport voor kinderen. Deelnemers kunnen kiezen uit drie clinics: hockey voor basisonderwijs (8 tot 12 jaar), hockey voor voortgezet onderwijs (12 tot 16 jaar) en Funkey, gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar.

Funkey is een lesprogramma dat de KNHB heeft ontwikkeld om beweging bij basisschoolleerlingen te stimuleren. FUN is daarbij KEY, oftewel het plezier van bewegen is daarbij de sleutel volgens de bond. In twee of drie kleine groepjes krijgen kinderen les in de grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van  hockey om de motorische vaardigheden van jonge kinderen te helpen ontwikkelen.

De clinic is bedoeld voor groepsleerkrachten, vakdocenten lichamelijke opvoeding, studenten van ALO, CIOS en MBO Sport & Bewegen, trainers, coaches, sportleiders van Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds en andere belangstellenden. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij actief aan het programma deelnemen. Een hockeystick kan eventueel van de organisatie geleend worden. De clinics zijn gratis en aanmelden kan nog tot uiterlijk 27 mei via het inschrijfformulier. Na afloop ontvangen alle deelnemers een lesmap over Funkey of hockey met oefenstof om het programma zelf op school of de vereniging aan te bieden.

© Nationale Onderwijsgids