Normal_qompas_2
Ruim 350 scholen  werken met Qompas StudieKeuze. Het helpt leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een studie. Vanaf het schooljaar 2014 – 2015 is de vernieuwde versie beschikbaar.
 
Met behulp van Qompas StudieKeuze maken scholieren uit 4/5 havo en (4) 5/6 vwo kennis met verschillende opleidingen, studies en beroepen. De methode doorlopen de scholieren grotendeels online. Deze bestaat uit diverse stappenplannen, vier tests en uitgebreide studie- en beroepeninformatie. Ter ondersteuning van het online stappenplan is er ook een werkboek beschikbaar met uitleg en verschillende extra opdrachten die klassikaal uitgevoerd kunnen worden. Door de uitslagen van de tests en de belangrijkste antwoorden te bundelen in een Portfolio, hebben leerlingen direct de handvatten om de keuze voor een studie te motiveren. De motivatie voor een gekozen studie kunnen leerlingen ook direct opnemen in het Portfolio.
 
Vanaf het schooljaar 2014 – 2015 wordt de methode in een vernieuwde lay-out aangeboden. Enkele voordelen van de vernieuwde methode zijn:
  • Voeg uw eigen opdrachten toe binnen het stappenplan
  • Leerlingen treffen alle informatie binnen het stappenplan aan
  • Plaats belangrijke berichten op het prikbord van de leerlingen
  • Het stappenplan en portfolio van de leerling staan centraal
  • Volg de voortgang van alle leerlingen binnen Qompas DecanenNet
  • Toegang tot alle algemene open dagen
Wilt u hierover vrijblijvend meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact op Roy Wardenaar via rwa@qompas.nl.
 
Qompas BV
Postbus 1100
2302 BC Leiden
071 - 581 55 81

(Dit is een advertorial)