Normal_lezen_studeren_student_bieb_bibliotheek_werk_huiswerk

Minister Bussemaker van Onderwijs  zal vanmiddag de nieuwe website startstuderen.nl lanceren. De website is bedoeld voor alle studenten die willen gaan studeren in het hoger onderwijs. De website brengt alle informatie van bestaande websites over onder meer studiekeuze, huisvesting en geldzaken op één punt bij elkaar.

De website is opgezet als centraal informatiepunt die een overzicht biedt van informatie op bestaande websites van middelbare scholen, hogescholen, universiteiten en andere organisaties. Studenten kunnen doorklikken naar de informatie die zij zoeken. Het samenbrengen van alle informatie moet aankomend studenten helpen zich beter te informeren over een vervolgopleiding. “Dit moet leiden tot een betere studiekeuze en dat leidt tot hoger studiesucces,” aldus Bussemaker.

De website is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende organisaties voor studenten en scholieren, decanenverenigingen en DUO. Bestuurslid Erik Stoter van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is blij met de nieuwe website die ook handig is voor mbo-ers die de overstap willen maken naar het hoger onderwijs. Een redactieraad die voorkomt uit de scholieren- en studentenbonden zullen gezamenlijk de website zo actueel en adequaat mogelijk houden. Naast informatie over studiekeuze en geldzaken biedt de website ook antwoorden op vragen over bijvoorbeeld studentenverenigingen en het doen van commissiewerk.

© Nationale Onderwijsgids