Normal_geld

Safae K, veroordeeld voor de examenfraude bij Ibn Ghaldoun, is niet van plan het ministerie van Onderwijs (OCW) te gaan betalen. Dit meldt haar advocaat Guy Weski in de Telegraaf. 

Het ministerie wil 86.000 euro verhalen wegens de extra kosten die gemaakt zijn voor onder meer de nieuwe vwo-examens Frans. Hiervoor ministerie is voornemens de drie hoofddaders, waaronder Safae K, een rekening te sturen. Volgens een woordvoerder van OCW moeten de drie daders zelf uitvechten hoe zij het schadebedrag onderling verdelen. 
 
Hoewel de rekening nog niet verstuurd is, laat Weski weten het vreemd te vinden dat de claim bij slechts drie van de 11 veroordeelden wordt neergelegd. Ook zou zijn cliënte het bedrag niet eens kunnen betalen. Bovenal is er volgens hem geen oorzakelijk verband te vinden tussen de diefstal van het examen en het openbaar maken op internet. Daarvoor zou een 19-jarige hacker verantwoordelijk worden gehouden. Derhalve zou het niet de schuld van Safae K. zijn dat het examen opnieuw gedrukt en verspreid moest worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids