Gemeente Emmen laat kinderen meedoen (foto: Jan Anninga)

Vanaf vandaag kunnen ouders in de gemeente Emmen met een laag inkomen online producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hierbij valt te denken aan sport- of muzieklessen, schoolkosten, een abonnement op Dierenpark Emmen of een bezoek aan het theater. Wel moeten ze eerst een aanvraag hiervoor indienen bij de gemeente. 

Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet de participatieregeling schoolgaande kinderen worden aangevraagd bij de gemeente. Dit is een regeling voor ouders van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die minimaal één jaar leven met een inkomen rond het minimum. De precieze voorwaarden voor de regeling en het aanvraagformulier staan op participatiewebshop.emmen.nl. Mensen die zelf geen computer hebben, kunnen terecht bij het Werkplein Zuidoost-Drenthe. 
 
Bijdrage 
Kinderen die basisonderwijs volgen hebben via de participatieregeling dit jaar recht op een bijdrage van € 275,- en jongeren die voortgezet onderwijs volgen € 400,-. Dit toegekende bedrag moet worden besteed in de nieuwe webshop. Daarom is er een breed aanbod van producten opgenomen. Op die manier komt het geld echt toe aan de kinderen. 
 
Aanbieders 
Iedere aanbieder die bijdraagt aan participatie van schoolgaande kinderen is in principe welkom om zijn producten toe te voegen. De producten zijn ingedeeld in categorieën school, binnensport, buitensport, fietsen, cultuur en vrije tijd. Op dit moment doen al 120 aanbieders mee.