Welke school wordt de sportiefste middelbare school van 2014?

DEN HAAG - Op 21 mei vindt de verkiezing ‘Sportiefste vo-school van Nederland’ plaats. Hiervoor kunt u uw school voor 19 maart inschrijven. Daarover bericht de website van de VO-raad.

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) organiseert deze jaarlijkse verkiezing. Dat doet zij samen met sportkoepel NOC*NSF. Elke school in het voortgezet onderwijs kan meedoen.

Belangrijk is dat er op uw school veel aandacht is voor lessen lichamelijke opvoeding. En dat daar sprake is van een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod voor alle leerlingen (in samenwerking met gemeenten, sportverenigingen en/of andere sportaanbieders). Doel is om leerlingen te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl.

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen vijf scholen. Deze worden uitgenodigd om met een groep van veertig leerlingen de landelijke finaledag te bezoeken. De genomineerden strijden op 21 mei tijdens de slotmanifestatie in Amsterdam om de titel ‘Sportiefste vo-school van Nederland 2014'.

Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van 6.000 euro. De andere genomineerden krijgen elk een cheque van 1.500 euro.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres