Logo_vo_bovenbouw

Bovenbouwleerlingen in het VO kunnen weer deelnemen aan de GNE Young Writers and Public Speaking Awards. In deze wedstrijden geven zij in het Engels hun mening in een speech of een opiniestuk. De inschrijving sluit op 18 januari 2014.

De spreek- en schrijfvaardigheidswedstrijden worden georganiseerd door Het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) in nauwe samenwerking met de English-Speaking Union (ESU). Elk onderdeel heeft een afzonderlijke jury die de speeches of inzendingen beoordeelt.

Voorbereiding
Ter voorbereiding worden zowel voor docenten als leerlingen workshops en masterclasses georganiseerd.

Inzendingen, voorrondes en finale
Voor de Public Speaking Award worden landelijk gespreide voorrondes gehouden in de periode medio februari tot medio maart 2014. De inzendingen voor de Young Writers Award dienen uiterlijk 15 februari 2014 in het bezit van de jury te zijn, die op 15 maart 2014 de shortlist publiceert. De semifinale voor de Public Speaking Award en de Nationale Finale voor beide competitie onderdelen worden op een zaterdag in de eerste helft van april gehouden.

Prijzen
De winnaar van de Public Speaking Award vertegenwoordigt Nederland op de Internationale Public Speaking Competition van de ESU in Londen in mei 2014.

De winnaar van de Young Writers Award mag een summer course in een van de centra van Arvon (The Foundation for Writing) volgen. Daarnaast zijn er prijzen voor alle deelnemers en tevens voor alle finalisten en de school van de winnaars en runners-up.

Meer informatie en aanmelden: www.gneawards.nl/home

© Nationale Onderwijsgids