Logo_hm_college

Van 14 oktober t/m 8 november vindt de ‘Ontdektour voor hout, meubel en interieur’ plaats op de HMC mbo vakschool te Rotterdam en Amsterdam. Deze grote manifestatie, die zeven jaar geleden is begonnen als Houtontdektour, trok dit jaar een recordaantal van 1500 leerlingen van 41 scholen die niet alleen hout, maar ook meubel en interieur op speelse wijze ontdekken.

Met een vragenlijst in de hand gingen de ruim 900 leerlingen bouwtechniek en 600 leerlingen handel/economie van diverse vmbo-scholen uit de regio Zuid-Holland en Noord-Holland bij deze ontdektour langs verschillende producten en materialen die kenmerkend zijn voor de hout, meubel- en interieursector. Op deze manier krijgen de derde en vierdejaars leerlingen een goed beeld van de beroepen en de producten. Na verschillende demonstraties gingen de leerlingen ook zelf aan de slag met elektrische handgereedschappen en machines, het maken van een sfeercollage en het beantwoorden van quizvragen. Ter afsluiting volgde een rondleiding van huidige leerlingen door de praktijklokalen. Het vooruitzicht op het winnen van vele prijzen maakte het geheel extra aanlokkelijk.

Beroepsoriëntatie
Na het vmbo stromen de meeste leerlingen door naar het mbo, waar ze een opleiding in dagonderwijs of deeltijd gaan volgen. Deze ontdektour is in het leven geroepen om vmbo-leerlingen tijdig en op een prikkelende manier over een toekomst in de hout-, meubel- en interieurbranche na te laten denken. Het HMC organiseert dit grote evenement in samenwerking met Kenniscentrum SH&M.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam, waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

© Nationale Onderwijsgids