Logo_voion

Om onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel, schoolleiders, P&O’ers en MR-leden te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling zijn er diverse financiële middelen beschikbaar. Op Voion.nl vindt u vanaf vandaag een actueel overzicht van alle financieringsmiddelen voor professionalisering voor zowel de school als voor individuele werknemers in het voortgezet onderwijs.

Uit contacten met het vo-veld bleek dat er behoefte is aan een overzicht van de beschikbare middelen voor het voortgezet onderwijs. Deze behoefte is voor Voion aanleiding geweest deze in kaart te brengen. Het overzicht wordt actueel gehouden. Zo worden binnenkort ook de middelen uit de Rijksbegroting en het Onderwijsakkoord opgenomen.

De kwaliteit van het onderwijspersoneel is een belangrijke factor voor de kwaliteit van het onderwijs.
Daarom is het essentieel onderwijspersoneel toe te rusten met de juiste competenties. Er zijn diverse financiële middelen beschikbaar voor hun professionalisering. Deze middelen zijn in hoofdlijnen te verdelen in twee financieringsmogelijkheden:
1 Algemene financieringsmiddelen die aan scholen beschikbaar worden gesteld
2 Subsidies waar onderwijspersoneel individueel aanspraak op kan maken, zoals de Lerarenbeurs,
   de Promotiebeurs en enkele Europese subsidiemogelijkheden.

Let op aanmeldtermijnen!
Van een aantal financieringsmiddelen verloopt binnenkort de aanmeldtermijn:

- Pilots professionele leergemeenschappen: 15 oktober 2013

- Driejarige begeleiding van beginnende leraren: 1 november 2013

- Europese subsidie voor studiebezoek: 15 oktober     2013

Het overzicht Financieringsmiddelen professionalisering is te vinden op de website van Voion: www.voion.nl > Opleiding & Professionalisering > Financieringsmiddelen voor professionalisering

Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs, werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. Voion zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt, mobiliteit, opleiding en professionalisering. Voion ontsluit kennis, doet onderzoek, ontwikkelt nieuwe instrumenten en adviseert en begeleidt scholen in (pilot)projecten. Ook initieert en faciliteert Voion netwerken op verschillende niveaus, publiceert good practices en biedt trainingen aan. Meer informatie vindt u op www.voion.nl.

© Nationale Onderwijsgids