Logo_dag_van_de_leraar

Ze maken filmpjes op YouTube, ontwerpen een apart programma voor excellente leerlingen of zetten met succes humor in bij hun les. Twaalf leraren maken kans op de titel Leraar van het Jaar 2013. Tijdens de jaarlijkse verkiezing op zaterdag 5 oktober wordt de Leraar van het Jaar voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs en voor het middelbaar beroepsonderwijs bekend gemaakt. Deze vier winnaars zijn een jaar lang ambassadeur voor alle 300.000 leraren in Nederland.

TWAALF FINALISTEN
Leerlingen, ouders en collega’s konden hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Er zijn twaalf kanshebbers die meedingen naar de titel Leraar van het Jaar 2013. De jury heeft gekeken naar de omgang van de leraren met hun leerlingen, ouders en collega’s, maar ook naar de manieren waarop zij zichzelf en hun vakgebied verder blijven ontwikkelen. De genomineerden komen uit alle hoeken van het land:

Voor het basisonderwijs:
Bas Mauriks van obs Blaricum in Blaricum
Lucie Nijmeijer- Snellers van kbs de Wheele in Borne
Tingue Klapwijk van Montessorischool Valkenbos in Den Haag

Voor het speciaal onderwijs:
Rijan van Geene van Visio Onderwijs in Breda
Albert Lagarde van sbo De Koppeling in Rotterdam 
Marlon Lynch van Aquarius in Almere

Voor het voortgezet onderwijs:
Jan Willem van den Bos van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend
Ankie Cuijpers van het Mondriaan College in Oss
Joost van Oort van het Sint Joriscollege in Eindhoven 

Voor het middelbaar beroepsonderwijs:
Sara Albone van het Groenhorst College in Barneveld
André Cuijten van het Arcuscollege in Heerlen
Mieke Noordermeer van het ROC Nova College in Hoofddorp

5 OKTOBER BEKENDMAKING
De jury van de verkiezing gaat met de twaalf finalisten in gesprek. Op basis van de nominatie en dit gesprek bepaalt de jury de vier winnaars. Deze vier Leraren van het Jaar 2013 zullen op 5 oktober bekend gemaakt worden in Studio21 in Hilversum.

LERAAR  VAN HET JAAR

De verkiezing van de Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en is onderdeel van de Dag van de Leraar, die elk jaar op of rond 5 oktober wordt gevierd. De Dag van de Leraar en alle activiteiten die op die dag door de Onderwijscoöperatie en door scholen zelf worden georganiseerd, hebben als doel alle leraren in heel Nederland te bedanken voor hun tomeloze inzet. Voor meer informatie over de Dag van de Leraar: www.dagvandeleraar.nl.

© Nationale Onderwijsgids