Logo_duo

DUO heeft zijn prognosemodel voor het inschatten van toekomstige ontwikkelingen (zoals toekomstige leerlingenaantallen) bijgesteld. Het instrument is bedoeld om beleid en bedrijfsvoering op de prognoses aan te passen. 

De nieuwe versie van het prognosemodel VO is vooral een actualisatie. De (voorlopige) leerlingtelling van 1 oktober 2012 is erin opgenomen, evenals een prognose voor de tellingen van 2013 tot en met 2032. Daarnaast zijn de gerealiseerde bekostiging over 2013 en de stand van de Rijksbegroting 2013 in het model verwerkt.

Het model kan een basis bieden voor het schrijven van een continuïteitsparagraaf in het jaarverslag. In deze paragraaf beschrijft het schoolbestuur welke belangrijke ontwikkelingen de komende jaren worden verwacht op het gebied van beleid en organisatie, onderbouwd met cijfers. Ook de verwachte financiële ontwikkelingen zijn onderdeel van de paragraaf.

In hun brief aan de Tweede Kamer over versterking bestuurskracht onderwijs (19 april 2013) kondigden de bewindslieden aan dat alle scholen een continuïteitsparagraaf in het jaarverslag op moeten nemen. Dit gaat waarschijnlijk voor het eerst gelden voor het verslagjaar 2013.