Normal_lbn

(Novum) - De politie heeft woensdagochtend opnieuw twee aanhoudingen verricht in verband met de examendiefstal op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Rotterdam. Een van hen is een leerling van Ibn Ghaldoun, de ander zit op een andere Rotterdamse school, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag.

De leerling van de andere school zou de mensen die verantwoordelijk waren voor de diefstal onder druk hebben gezet de gestolen examens aan hem te leveren. De leerling van Ibn Ghaldoun wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal zelf.

Maandag werden drie 18-jarigen uit Rotterdam, Delft en Den haag aangehouden in verband met de examendiefstal. Samen met een 18-jarige Rotterdamse, een 19-jarige man uit Maassluis en een 18-jarige Rotterdammer worden zij ervan verdacht de examens te hebben gestolen. Deze zes, allen leerlingen van Ibn Ghaldoun, zitten nog vast.

Eind mei werd al een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Het onderzoek naar zijn rol loopt nog.

In totaal werden 27 examens van de school gestolen. De examens op Ibn Ghaldoun zijn ongeldig verklaard. Leerlingen van de school maken de examens deze week opnieuw.