Normal_vrouwe_justitia

(Novum) - De woensdag op non-actief gestelde natuurkundedocent van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun stelt onschuldig te zijn. Wel heeft hij begrip voor zijn schorsing. Dat meldt het televisieprogramma Eenvandaag woensdag. De leraar, Hassan B., werd met verlof gestuurd, omdat zijn zoon wordt verdacht van de grootschalige examendiefstal.

De docent en voormalig directeur van de school laat weten 'alle vertrouwen' te hebben in het Openbaar Ministerie. De oproep van de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge de school te sluiten noemt hij onzinnig. "Het onderwijs op Ibn Ghaldoun is niet onder de maat", aldus de docent.

Dinsdag werd bekend dat op de school in totaal vijftien examens zijn gestolen. Leerlingen van de school moeten examens van veertien vakken opnieuw maken. De diefstal van het examen Frans voor het vwo lekte al voor het afnemen uit, waarop landelijk een alternatief examen werd afgenomen.

In totaal zijn er vier verdachten in de zaak. Drie van hen, onder wie de zoon van de man, zijn leerlingen van de school.