ict onderwijs maltha instituut

Study Vision Online is uitgenodigd op de Ipon 2013 om een workshop te geven over ICT en het begeleiden van (mentor)leerlingen in het VO!

De rol van ict wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Een groeiend aantal onderzoeken onderschrijft het idee dat ict een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van het onderwijs op 3 fronten:

  1. Effectiever onderwijs: toepassingen van ict die kunnen helpen de leerprestaties en vaardigheden van leerlingen te verbeteren.
  2. Efficiënter onderwijs: toepassingen van ict die helpen de onderwijskwaliteit te behouden terwijl daarvoor minder lerarentijd of goedkopere hulpmiddelen nodig zijn. Een voorbeeld is het gebruik van digitaal leermateriaal waarmee leerlingen zelfstandig kunnen werken en de leraar meer tijd kan besteden aan leerlingen die individuele begeleiding nodig hebben.
  3. Aantrekkelijker onderwijs: toepassingen van ict die de motivatie van leraar en leerling vergroten, bijvoorbeeld door het onderwijs afwisselender te maken. (Kennisnet, Ict in het onderwijs: de stand van zaken)

Via een workshop wordt inzichtelijk gemaakt maken hoe het mentordashbaord van Study Vision Online ingezet kan worden als efficiënt middel bij het begeleiden van mentor leerlingen met betrekking tot het leren! 

Op donderdag 11 april om 14.00 uur zullen wij deze workshop houden: http://www.ipon.nl/workshop-programma-ipon2013

Voor meer informatie neem contact op met Nikki Oostewechel: 0615800112 of n.oostewechel@instituutmaltha.nl.

© Nationale Onderwijsgids