Normal_het_gouden_oog

HILVERSUM - De NTR heeft een prijsvraag georganiseerd voor leerkrachten uit het basis- of voortgezet onderwijs die op een creatieve manier gebruik maken van de mogelijkheid van video's op internet, het zogenaamde 'Flipping the Classroom'.

Leraren die deze methode hanteren kunnen hun meest creatieve idee of project tot 31 mei 2013 insturen via de website van de NTR om kans te maken op 'Het Gouden Oog', de NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo.

De leraren moeten daarbij een probleem uit hun vakgebied kiezen en daarover een educatief filmpje maken, waarin de oplossing van het probleem op een inspirerende manier wordt uitgelegd. De filmpjes zullen worden opgedeeld in de vier categorieën zaakvakken, technische vakken / scheikunde, rekenen / wiskunde en taal.

In elke categorie wordt een winnaar gekozen, die bij de NTR een masterclass videomaken onder professionele begeleiding mag volgen. Vervolgens zal tijdens de Nationale OnderwijsWeek in oktober 2013 uit de vier finalisten een winnaar worden gekozen, die naast 'Het Gouden Oog', ook een nieuwe videocamera mag ontvangen. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem