Normal_samenwerken_handen_schudden

ZWOLLE – Onder grote belangstelling van ouders en leerlingen heeft de Thorbecke Scholengemeenschap een intentieovereenkomst getekend met kenniscentrum Kentalis. Beide partijen hebben afgesproken om met ingang van het volgend schooljaar voorzieningen te realiseren voor leerlingen met ernstige spraaktaalproblemen. De samenwerking geldt voor leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs. 

De overheid wil voortaan dat leerlingen die extra aandacht nodig hebben zo veel mogelijk naar een normale school gaan. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt een leerling naar een speciale school gestuurd. Om dit te bereiken wordt in 2014 de wet op Passend Onderwijs ingevoerd. Met de intentieovereenkomst lopen Kentalis en de Thorbecke Scholengemeenschap op de zaken vooruit.

Door de krachten te bundelen krijgen leerlingen ook in de toekomst passend onderwijs aangeboden. Het kenniscentrum heeft in de Thorbecke Scholengemeenschap gevonden wat het zoekt; een veilige plek voor leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben en daarnaast keuze hebben uit diverse opleidingsrichtingen.

Kentalis, al ruim 220 jaar de specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in het horen en communiceren, sluit meerdere samenwerkingsverbanden met scholen niet uit.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld