Normal_geslaagd_diploma_studenten_afgestudeerd

DEN HAAG - Tijdens de Onderwijstop in Amsterdam liet minister Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten het bestaande talentenprogramma van de VO-raad, waarin academici opgeleid worden om les te geven in het voortgezet onderwijs, uit te willen breiden. Dat meldt het ANP.

In het programma worden momenteel nog zo'n 30 academisch geschoolde docenten opgeleid. Bussemaker wil dit aantal flink uitbreiden. In haar plan zullen 1500 afgestudeerde wo'ers kans maken op een traineeship in het voortgezet onderwijs. 

Academici die interesse hebben voor het programma, moeten voor aanvang van de opleiding een toets afleggen om te kijken of zij de lerarenopleiding aankunnen. Tevens moet de opleiding met een landelijke eindtoets worden afgesloten, voor de nieuwe docenten voor de klas mogen staan.

De minister wil met de academisch geschoolde leraren een groei van de kwaliteit van de lessen op de middelbare scholen bereiken. "Goede leraren zijn ongelofelijk belangrijk, zij leiden immers onze toekomstige generaties op", aldus de bewindsvrouw, die voor de verbeteringen 88 miljoen euro uit zal trekken.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem