topscore zaalvoetbal afgelast

AMSTERDAM (Novum) - Een schoolzaalvoetbalcompetitie in Amsterdam is per direct stopgezet vanwege aanhoudende misdragingen van spelers en supporters. Bij de Topscore KNVB competitie is het dit schooljaar al tot een geweldsincident en brandstichting gekomen, meldt de KNVB.

"Dit besluit betreuren wij ten zeerste, maar het is noodzakelijk om de veiligheid voor alle betrokkenen te garanderen", schrijven de organisatoren in een verklaring. Dit schooljaar zouden er meer misdragingen zijn geweest dan in andere jaren. De komende tijd overlegt de organisatie met de schoolcoördinatoren en teambegeleiders over een doorstart van de competitie.

De competitie ging 11 januari van start in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Er deden veertien jongensteams en zeven meidenteams van scholen uit de regio Amsterdam mee. Woordvoerders van de KNVB en de gemeente konden niet direct een toelichting op de incidenten geven.

De meidencompetitie gaat voorlopig wel gewoon door. Wel waarschuwt de organisatie dat die ook wordt stopgezet als het tot incidenten komt.