bonnefanten college maastricht filmpje facebook

MAASTRICHT - Woensdag is op Facebook een filmpje geplaatst waarop te zien is hoe een leerling van het Bonnefanten College een andere leerling van deze middelbare school in Maastricht in een bushokje schopt en slaat. De school ontving naar aanleiding hiervan uiteenlopende reacties. Op Bonnefantencollege.nl heeft de school gereageerd op het voorval.

Het filmpje is gemaakt in oktober 2012. Daarin is te zien hoe een meningsverschil tussen twee leerlingen uit de hand loopt. Het incident werd niet gemeld op school, want de leerlingen hebben het destijds uitgesproken.

Sinds het handgemeen hebben de twee leerlingen volgens de school geen andere botsingen meer gehad. Waarom het filmpje vier maanden later ineens opduikt op Facebook, is onduidelijk. Het Bonnefanten College was niet op de hoogte van het bestaan van het filmpje.

De school reageert met afschuw op wat in het filmpje te zien is. Zeker omdat op het Bonnefanten College veel aandacht wordt besteed aan hoe je respectvol met elkaar moet omgaan. De school heeft een pestprotocol.

Inmiddels heeft het Bonnefanten College gesproken met de betrokken leerlingen en hun ouders/verzorgers. Over eventuele maatregelen is nog niets bekend. De school streeft naar een passende oplossing.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres