universiteit twente academy jet-net career day

ENSCHEDE - Donderdag en vrijdag bezoeken meer dan zeshonderd havo- en vwo-leerlingen de campus van Universiteit Twente. Tijdens de Jet-Net Career Day Noord-Oost van Twente Academy maken zij actief kennis met ruim twintig (middel)grote technologiebedrijven. Daarover bericht de website van Universiteit Twente.

De Jet-Net Career Day Noord-Oost biedt leerlingen uit de vierde klas van de havo en vijfde klas van het vwo de mogelijkheid om zelf te bouwen, proeven, raden, rekenen, programmeren en proberen. Zodoende kunnen zij ervaren of voor hen mogelijk een toekomst in de techniek is weggelegd.

Bedrijven als NAM/Shell, AkzoNobel en Siemens verlenen hun medewerking aan de eerste editie van dit evenement, naast tal van kleinere regionale bedrijven.

In een ruime stand organiseren de bedrijven voor leerlingen een doeactiviteit van ongeveer een halfuur. Scholieren kunnen onder begeleiding van een Career Guide (een bètastudent van Universiteit Twente) deelnemen aan vier korte workshops.

Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) is een samenwerking tussen technologiebedrijven, het onderwijs en de overheid.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres