winkler prins veendam

VEENDAM - Vmbo'ers in Veendam mochten donderdagmiddag de resultaten van een bijzonder project presenteren. In opdracht van het woonkatern van het Dagblad van het Noorden (DvhN) en belangenorganisatie Bouwend Nederland hadden scholieren van het Winkler Prins een week lang hun eigen woning ontworpen. Die ontwerpen werden in de kantine van het VMBO-huis van de scholengemeenschap gepresenteerd.

Het project werd wegens het succes vorig jaar herhaald. De leerlingen kregen afgelopen maandag de opdracht een woning te ontwerpen en te bouwen van Shyry Hueting van het DvhN en Alja Pot van Bouwend Nederland.

De derdejaars vmbo-leerlingen moesten met alle facetten rekening houden, zoals kostenberekening, grondaankoop en bouw van de woning, het afsluiten van de juiste hypotheek, het maken van een maquette en het verzorgen van de inrichting. Ook het organiseren van een house warming hoorde bij de opdracht.

Gistermiddag koos een deskundige jury uit de ontwerpen van leerlingen Techniek Breed, Zorg en Welzijn Breed en Economie de beste inzending.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink

Foto: Winkler Prins Veendam