PLanten, groen

HERTEN-ROERMOND - Wil je later graag werken in het groen? Dan ben je bij het CITAVERDE College aan het juiste adres. Verspreid over vijf plaatsen in Limburg – Maastricht, Heerlen, Roermond, Horst en Nederweert – bieden we een breed scala van verschillende groene VMBO-, MBO- en Bedrijfsopleidingen aan, zowel in BOL als BBL. Het CITAVERDE College is een bijzondere school. Je ontwikkelt je talenten en ontdekt dat je meer in je mars hebt dan je zelf vaak denkt. 

VMBO
Het VMBO-onderwijs van CITAVERDE College stelt de natuur in het onderwijs centraal. Dit betekent dat je naast de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie etc. ook kennis maakt met de groene sector. Zo krijg je bijvoorbeeld vakken op het gebied van plant, dier en voeding. In en om de school zie je het direct, want op ons VMBO-Groen vind je dieren, planten, bloemen en een kas. Met een VMBO-Groen diploma op zak kun je trouwens nog alle kanten op. Vanzelfsprekend naar het MBO-Groen. Maar met een VMBO-Groen opleiding ben je eveneens welkom bij andere MBO-sectoren. En met de juiste leerweg kun je eventueel ook naar het HAVO.

MBO
Met je VMBO-diploma kun je dus doorstromen naar het MBO-Groen. CITAVERDE College leidt op voor de groene sector: één van de meest innoverende, ondernemende en belangrijke sectoren van ons land. De toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en de herkomst van ons voedsel creëert nieuwe beroepen en vraagt om goed opgeleide mensen. Zowel in de stad als in de regio. Denk hierbij aan beroepen met planten, dieren en voeding in de hoofdrol, maar ook aan innovatie, creativiteit, techniek en ondernemerschap.

Veel opleidingen die CITAVERDE aanbiedt, zijn gericht op de vraag van de regio. Dat houdt in dat niet alle locaties dezelfde opleidingen hebben, maar we kijken welke vraag er is in bijvoorbeeld Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. Hier passen wij de opleidingen van onze scholen op aan. Daarnaast willen we het onderwijs zo leuk en leerzaam mogelijk voor je maken. Je werkt vanuit praktijksituaties en volgt onderwijs dat op jou persoonlijk is toegesneden. En je doet praktijkervaring op in Nederland en/of in het buitenland!

Zelf ervaren hoe het op CITAVERDE College er aan toe gaat? Bezoek dan onze open dagen.
Op vrijdag 1 februari 2013 openen onze MBO-scholen in Maastricht, Heerlen, Roermond en Horst hun deuren voor de open dag. Het thema is: ‘Groen Werkt!’. Op zaterdag 2 februari 2013 vindt de open dag plaats van onze VMBO-scholen in Heerlen, Roermond, Nederweert en Horst.

Tijdens de open dag kun je zien hoe breed groen wel niet is en welke kanten je er mee op kunt. Uiteraard lopen er genoeg mensen rond, zowel leerlingen als docenten, waar je met al je vragen terecht kunt, zodat je aan het eind van de dag een duidelijk beeld hebt van onze opleidingen en school.
Voor meer informatie klik hier.

© Nationale Onderwijsgids