School wil belagers grensrechter weren

AMSTERDAM (Novum) - Het Huygens College in Amsterdam ziet twee leerlingen die verdacht worden van het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen begin deze maand liever niet terugkeren. "Wij denken dat het voor hun veiligheid het beste is als ze buiten de school blijven", vertelde directeur Rick d'Ancona vrijdag tegen de Amsterdamse zender AT5.

Op de vmbo-school bij het Vondelpark zitten veel leerlingen die overlast veroorzaken. Ook op de school zelf zouden problemen zijn door intimidatie en pestgedrag. Het Huygens College overlegde donderdag met de gemeente over maatregelen om de veiligheid in en om de school te verbeteren.

Een inventarisatie moet in januari duidelijk maken hoe de problemen het best kunnen worden aangepakt. De school stemt indien nodig in met een veiligheidsteam op school.

In totaal zitten nog zes jongens en een volwassen man vast voor de mishandeling van de Almeerse grensrechter begin deze maand. De jongens waren lid van de Amsterdamse voetbalvereniging Nieuw Sloten.