Normal_gym_sport_zaal

HOOGEVEEN - Dinsdagochtend kan het gemeentehuis in Hoogeveen een stoet leerlingen en medewerkers van basisscholen De Krullevaar en Goudvink en middelbare school RSG Wolfsbos verwachten. Na een optocht zullen ze er handtekeningen aanbieden.

Met hun actie protesteren leerlingen en medewerkers van de drie scholen tegen plannen van de gemeente Hoogeveen. Als die plannen doorgaan, kunnen leerlingen niet langer sporten in een sportzaal dicht bij de eigen school, maar moeten ze daarvoor reizen.
De gemeente is voornemens de leerlingen van RSG Wolfsbos niet meer te laten sporten in de sporthal aan de Valkenlaan. De 1.350 leerlingen van de locatie Groene Driehoek moeten dan gaan sporten in de sporthallen in het nieuwe deel van het Bentinckspark.

Leerlingen van RSG Wolfsbos moeten dan plaatsmaken voor leerlingen van De Krullevaar en Goudvink, die vervolgens in de sporthal aan de Valkenlaan moeten gaan sporten.

De scholen hebben bezwaren tegen het reizen. Dat zorgt voor extra verkeersstromen. Bovendien kleven daaraan voor de leerlingen risico's. Zij zijn immers kwetsbare verkeersdeelnemers.

Bovendien kost extra reizen tijd, die ten koste gaat van de lestijd. En dus van de tijd die leerlingen effectief kunnen besteden aan bewegen.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres