clinic alcohol verkeer rsg wolfsbos hoogeveen

HOOGEVEEN - Welke gevaren kleven aan rijden onder invloed met de auto, scooter, fiets of brommer? Vorige week dinsdag leerden derdeklassers van het vmbo-tl van RSG Wolfsbos in Hoogeveen daarover meer tijdens de clinic 'Veilig uitgaan, veilig thuiskomen'.

De clinic is ontwikkeld door het Zero Alcomobilisme Trial (ZAT) Projectenbureau uit Meppel en wordt landelijk met veel succes ingezet.

Tijdens de clinic op RSG Wolfsbos is vooral veel aandacht besteed aan de gevaren van alcohol in relatie tot het verkeer en de gevolgen van agressief gedrag door overmatig alcohol- en drugsgebruik in en rond uitgaansgelegenheden.

Professionele en regionaal bekende acteurs gingen samen met een gespreksleider aan de hand van praktijkvoorbeelden veilig en onveilig gedrag nabootsen. Ook reikten ze leerlingen tips aan om later de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Door de clinic hopen de gemeente Hoogeveen, Verkeer Vervoersberaad Drenthe en RSG Wolfsbos een veilig uitgaansleven te creëren waarin scholieren en andere weggebruikers zich veilig kunnen blijven voelen.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres