Normal_erasmus_mc__2_

ROTTERDAM - De Erasmus Universiteit van Rotterdam (EUR) gaat gratis studiekeuzeworkshops aanbieden aan leerlingen uit de vijfde en zesde klas van het vwo. Dat staat te lezen op de website van de universiteit. Doel van de workshops is het bieden van ondersteuning bij het maken van een goede en bewuste studiekeuze.

De Erasmus Universiteit is daarmee de eerste instelling die dit soort workshops aanbiedt. In groepjes van zes tot tien leerlingen zullen de scholieren deelnemen aan twee of drie intensieve workshops waar hun interesses en verwachtingen over de studie centraal staan. Aan de hand daarvan wordt gekeken naar een studie die goed bij hen past.

Zogenaamde Erasmus Ambassadors zijn speciaal getraind om de workshops te geven. De workshops leiden hopelijk tot minder schooluitval onder de deelnemende leerlingen. Coördinator vwo-wo-aansluiting Gerard Hogendoorn noemt een verkeerde studiekeuze als hoofdoorzaak van studie-uitval. Voor de workshops hebben zich al ongeveer 600 leerlingen van zo'n 40 scholen aangemeld. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem