Study Vision Online, SVO, Maltha

BILTHOVEN – Vandaag is de officiële lancering van een nieuw product dat zich richt op het aanleren van studievaardigheden van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs van VMBO tot Gymnasium, Study Vision Online (SVO).

Het “leren-leren” is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. De Maltha groep, met 30 jaar ervaring, heeft hierin de volgende stap gezet: zij hebben een studievaardigheidstraining ontwikkeld die wordt aangeboden in een online omgeving.

“Het product” geeft Dhr. Maltha aan “is een samensmelting van onze ervaring en de expertise uit onderzoek en wordt op een manier aangeboden die inspeelt op de belevingswereld van de jeugd. Daarnaast verschaft Study Vision Online de mentor met een gedetailleerd beeld van zijn leerlingen. Dit verhoogt dan ook de efficiëntie van de mentor”.

Study Vision Online is een web-based programma met de “look en feel” van een computerspel. Het bestaat uit 4 werelden, elk gericht op een andere fase in het voortgezet onderwijs, waarbij er aandacht is besteed aan het niveau en taalgebruik van de leerling. Door middel van controle momenten wordt er geëvalueerd hoeveel van de aangeboden kennis kan worden opgehaald.

© Nationale Onderwijsgids / Study Vision Online