Politie

BERGEN OP ZOOM (Novum) - De politie heeft zondagnacht twee nieuwe verdachten aangehouden die betrokken zijn geweest bij de diefstal van een partij drugs in Rotterdam, die begin september leidde tot een gijzeling. Het gaat om een 37-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Bergen op Zoom, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De zaak kwam aan het licht toen de vrouw van een eigenaar van een containertransportbedrijf door twee mannen werd meegenomen. Ze zou zijn ontvoerd nadat cocaïne uit een container was gestolen. Haar echtgenoot deed aangifte waarna een 50-jarige man uit Lemmer en een 47-jarige man uit Capelle aan den IJssel werden aangehouden.

Korte tijd later bleek dat de eigenaar, een 29-jarige man uit Rotterdam, zelf ook betrokken was bij de diefstal en een eerder drugstransport. Ook hij werd opgepakt. Wat de rol van de twee nieuwe verdachten is geweest, is niet duidelijk. Ze worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vrouw bleef overigens ongedeerd bij de ontvoering.

Bij de arrestaties legde de politie beslag op een auto. Ook werden enkele tienduizenden euro's aangetroffen. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.