Normal_blik_blikje

ALMERE - Leerlingen van daltonschool Helen Parkhurst kunnen sinds gisteren hun afval gescheiden inzamelen. Een samenwerking met de gemeente Almere heeft ertoe geleid dat in de kantine twee innamesystemen zijn geplaatst. Ten eerste een emballageautomaat voor drankverpakkingen. Ten tweede een inzamelmeubel waarin bijvoorbeeld batterijen en boterhamzakjes kunnen worden verzameld.

Om de inname van het afval te stimuleren, biedt de school zelfs een vorm van statiegeld op de drankverpakkingen. Zodra leerlingen een plastic flesje, blikje of pakje inleveren in de emballageautomaat, start een loterijprogramma waarmee ze kortingsbonnen van 25 eurocent voor de kantine kunnen winnen. Aan het overige afval is geen beloning gekoppeld.

Daltonschool Helen Parkhurst hecht al jaren grote waarde aan duurzaamheid. Eerder ontving deze school voor voortgezet onderwijs als eerste middelbare school in Nederland de Groene Vlag, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Het nieuwe recycleproject sluit naadloos aan op het beleid van deze school.

Via Onlinepersbericht.com

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres