Normal_leraar_docent_leerlingen_les_klas_studenten

AMSTERDAM - Terwijl de aspirant-leerlingen vakantie vieren, wordt in Amsterdam de tijdelijke dependance van het Calandlyceum gebouwd. Na de zomervakantie beginnen honderd brugklassers (vmbo-t, havo, vwo) hier aan hun eerste schooljaar in het voortgezet onderwijs.

In april bleken zich bij het Calandlyceum honderd kinderen meer aangemeld te hebben. Deze konden niet allemaal geplaatst worden in het huidige schoolgebouw. Onder de aanmeldingen waren veel kinderen uit Nieuw-West.

Om hun toch een school in dit stadsdeel te kunnen bieden, moest op korte termijn een nieuwe locatie gevonden worden. Deze moest onder andere passen in het bestemmingsplan en moest zich bevinden binnen een straal van anderhalve kilometer van de hoofdlocatie van het Calandlyceum.

Het stadsdeel, het Calandlyceum en Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) hebben gezamenlijk in korte tijd zo'n zeventig locaties in het stadsdeel bekeken. De keuze is uiteindelijk gevallen op het onbebouwde veld naast de Matrixx aan de Anderlechtlaan, dat aan alle eisen voldeed.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres