Normal_politie

WINTERSWIJK - Honderden leerlingen van scholen uit Winterswijk hebben recent workshops over Meld Misdaad Anoniem gevolgd. Daarover bericht Politie.nl.

De workshops werden verzorgd door de politie, de gemeente Winterswijk en Stichting M (Meld Misdaad Anoniem). Tijdens de workshops werd beoogd om leerlingen uit 45 klassen van openbare scholengemeenschap Driemark, Pronova Praktijkonderwijs en scholengemeenschap Schaersvoorde bekend te maken met hoe zij strafbare feiten anoniem kunnen melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Verschillende praktijkvoorbeelden kwamen aan bod. Daarnaast werd in de klas de app van Stichting M op het mobieltje geïnstalleerd. Bovendien verzorgde burgemeester Van Beem een workshop om leerlingen te wijzen op wat ze zelf kunnen doen om de gemeente Winterswijk een mooie plek te laten blijven.

De workshops vloeien voort uit een voorlichtingscampagne die een onderdeel is van het jeugdbeleid van de gemeente Winterswijk. De deelnemende leerlingen reageerden enthousiast op de workshops.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres