Normal_homo_gay

MAASTRICHT - Met 581 voorlichtingslessen aan in totaal 14.500 leerlingen in het voortgezet onderwijs heeft Veilige School Limburg – een project van COC Limburg – het afgelopen schooljaar flink aan de weg getimmerd. Dat meldt Gay.blog.nl.

Volgens projectleider Jack Kraft van COC Limburg nemen scholen steeds vaker hun verantwoordelijkheid om bij hun leerlingen de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten. COC Limburg verwacht voor komend schooljaar een stijging van het aantal aanvragen voor voorlichtingslessen. Deze worden niet alleen op scholen gegeven, maar ook bijvoorbeeld bij maatschappelijke organisaties en vrouwenbonden.

Op 10 oktober doet COC Limburg in het kader van zijn 40-jarig jubileum een poging om in het Guinness Book of Records te komen. Deze dag zal in Gulpen op het Sophianum een voorlichtingsmanifestatie voor duizend leerlingen worden gehouden.

Veilige School Limburg beoogt de sociale veiligheid van homo- en biseksuele leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs in Limburg te bevorderen. COC Limburg werkt in dit project samen met de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo, GGD Zuid-Limburg en de Algemene Onderwijsbond. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de provincie Limburg.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres