Normal_studenten_klas_les

DEN HAAG - Met ingang van schooljaar 2012-2013 kunnen havo- en vwo-leerlingen het op ondernemerschap gerichte programma Junior Company in het Engels volgen. Daarmee kunnen ze leren om internationaal te ondernemen.

Onlangs ondertekenden stichting Jong Ondernemen en Globally Spoken de samenwerkingsovereenkomst waardoor dit mogelijk is. De samenwerking heeft als doel om leerlingen van het voortgezet onderwijs de kans te bieden om kennis te maken met ondernemerschap en om hun Engelse taalvaardigheid te oefenen. Met de samenwerking spelen Jong Ondernemen en Globally Spoken in op de trend van internationalisering in het onderwijs en tweetalig onderwijs.

Jong Ondernemen biedt ondernemerschapsprogramma’s aan op alle onderwijsniveaus. Dit schooljaar doen tientallen havo- en vwo-scholen en meer dan twaalfhonderd mbo- en hbo/wo-studentenbedrijven (circa tienduizend studenten) mee aan de programma’s van Jong Ondernemen.

Globally Spoken is een organisatie die gesproken communicatie in de Engelse taal tussen mensen van alle leeftijden en achtergronden wil bevorderen.

Binnen de Junior Company runnen leerlingen gedurende een schooljaar, onder leiding van een docent, een eigen onderneming. Ze werken met echte producten en echt geld en doen zaken met echte leveranciers en afnemers.

Via Persbericht.nu

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres