Normal_9031

AMSTERDAM - Een fusie van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) en de Faculteit der Letteren van de VU in Amsterdam op het gebied van oudheid en archeologie, betekent het einde van het contract van twee docenten. Een van de twee werd begin deze maand nog getipt als docent van het jaar, zo meldt AT5.

Classicus en universitair docent David Rijser en docent klassiek en middeleeuws Latijn Piet Gerbrandy, worden na respectievelijk 6 en 3 jaar bedankt voor hun inzet. Rijser werd begin deze maand nog genomineerd als Docent van het Jaar en ontving recentelijk de 'Prijs voor de Publieke Intellectueel'.

Rijser hekelt vooral de gang van zaken op de universiteit. "Zes jaar geleden werden wij aangenomen. Eerst voor een contract van twee jaar. Dat werd verlengd met een contract voor drie jaar. Omdat ons werk in een blijvende onderwijsbehoefte van de UvA voorziet werd daar toen bij gezegd dat dit contract na afloop normaal gezien zou worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Maar dat bleek niet het geval."

Volgende week zal de UvA zich tijdens een hoorzitting nader moeten verklaren. Mocht dit niets opleveren, dan stappen Rijser en Gerbrandy met die uitspraak naar de rechter.

© Nationale Onderwijsgids