Normal_8713

SALFORD - De Britse politie heeft vijf arrestaties verricht na de moord op de Indiase student Anuj Bidve in Salford, nabij Manchester, zo meldt de Guardian.

De 23-jarige student werd maandag van dichtbij in het hoofd geschoten terwijl hij met acht Indiase studenten naar zijn hotel liep. Bidve studeerde voor een master aan de universiteit van Lancaster, maar was voor een korte vakantie met vrienden in Salford.

Het motief van de dader(-s) is momenteel nog onbekend. Bidve werd door een jongeman aangesproken. Na een korte woordenwisseling trok de man een pistool en schoot Bidve van dichtbij enkele keren door het hoofd en sloeg daarna op de vlucht. Het is nog onduidelijk wat er precies gezegd is.

Medestudenten aan de universiteit van Lancaster willen in het nieuwe jaar een vredestocht organiseren voor Bidve. De Indiase familie van de student hoopt dat zijn lichaam snel zal worden gerepatriëerd.

De zwager van Bidve, Rakesh Sonawane, zegt in een reactie dat de familie van Bidve in India het 'geloof in alles verloren heeft'.

© Nationale Onderwijsgids