Normal_5190

Internationaal theater- en televisieproducent Joop van den Ende spreekt op donderdag 19 mei 2011 de zeventiende Mandeville Lezing uit, getiteld ‘Mecenaat in Nederland'.

De Mandeville Lezing wordt gehouden door personen met grote maatschappelijk verdiensten en is het equivalent van het eredoctoraat dat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op grond van wetenschappelijke verdiensten wordt toegekend.

Joop van den Ende wordt gehuldigd vanwege zijn pioniersrol in de live entertainment sector maar ook voor zijn waardevolle impulsen voor de cultuur in Nederland. Prof.dr. Cees Langeveld, bijzonder hoogleraar Economie van de Podiumkunsten bij de Erasmus School of History, Culture and Communication, spreekt de laudatio uit.

De Mandeville Lezing, vernoemd naar de in Rotterdam geboren filosoof en arts Bernard Mandeville (1630-1733), is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Rotterdamse bedrijfsleven (Club Rotterdam) en de Vereniging Trustfonds EUR. Verenigd in de Stichting Bernard Mandeville onderscheiden zij jaarlijks een persoon vanwege grote maatschappelijke verdiensten met het maatschappelijk eredoctoraat.

Eerdere laureaten waren onder anderen Jeroen van der Veer, Bernard Bot, Lilian Goncalves, Ruud Lubbers en Frits Bolkestein.

Voorafgaand aan de erelezing verzorgt Joop van den Ende een besloten masterclass over de ‘Globalisering van cultuur' voor honderd talentvolle studenten van de universiteit. Een ander voorprogramma is een expertmeeting - op uitnodiging - over de actuele ontwikkelingen inzake de (financiering van de) kunst- en cultuursector.

Klik hier voor meer informatie.