Normal_4200

Bij zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft Jo Ritzen op 28 januari twee bijzondere onderscheidingen ontvangen.

Uit handen van burgemeester Onno Hoes ontving hij het Teken van Verdienste van de Stad Maastricht, en zijn CvB-collega André Postema reikte hem de dr J.G.H. Tans penning van de Universiteit Maastricht uit.

Tijdens de afscheidsreceptie werd Jo Ritzen door burgemeester Onno Hoes onderscheiden met het Teken van Verdienste, vanwege zijn bijdrage aan de sociaal-economische en wetenschappelijke ontwikkeling van de stad Maastricht.

Later die dag ontving Jo Ritzen de Tanspenning van de Universiteit Maastricht, voor zijn inspanningen om de Universiteit Maastricht te ontwikkelen van een (Eu)regionale universiteit naar een echt internationale universiteit.

Ook de contacten in de regio zijn onder leiding van Jo Ritzen geïntensiveerd, met de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus als goede voorbeelden. Door zijn inspanningen beschouwen de Provincie Limburg en de universiteit elkaar als belangrijke partners met gezamenlijke doelstellingen, evenals de gemeenten Maastricht en Venlo.

Tenslotte heeft Jo Ritzen zich sterk ingezet voor de samenwerking met het azM, allereerst met de samenvoeging van de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, uitmondend in de oprichting van het Maastricht UMC+.