Hanzestudent Dennie Jager wint Rabo Ondernemersprijs  2021

Dennie Jager is met zijn onderneming ExoDevo dé winnaar van de Rabo Ondernemersprijs. Met de strijd om de Rabo Ondernemersprijs hebben de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), BusinessMatch Groningen en de Rabobank de studenten de afgelopen tijd uitgedaagd om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Uit de aanmeldingen selecteerde een jury tijdens de selectiedag, die in de vorm van een Dragons Den heeft plaatsgevonden, drie finalisten. Deze drie studenten presenteerden zich afgelopen donderdag tegenover een jury bestaande uit juryvoorzitter Carlo Ezinga, directeur Coöperatieve Rabobank, Lusanne Tehupuring van Founded in Groningen en Ivo van de Boer eigenaar van Excap. De finale vond op locatie en online plaats, studenten, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden konden door middel van een livestream meekijken.
 

Wat doet Dennie Jager met zijn bedrijf ExoDevo? 

Dennie studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool en hij is het bedrijf ExoDevo gestart. Toen hij 19 jaar was kreeg Dennie een brommerongeluk, met een dwarslaesie als gevolg. De doctoren vertelden hem dat de kans klein was dat hij ooit weer kon lopen. Met behulp van zijn eigen stichting heeft hij een exoskelet kunnen aanschaffen waarmee hij kan lopen en daarmee de doctoren het tegendeel bewezen. 
 
Samen met studenten van de Health Hub Roden is Dennie een onderzoek gestart naar exoskeletten. Daarin heeft hij gezien dat er een groeiende vraag is naar werk-exoskeletten. Dit is bedoeld voor mensen die zwaar en repetitief werk verrichten. De volgende stap van Dennie is een prototype werk-exoskelet bouwen om dit uiteindelijk samen met een groter bedrijf te ontwikkelen tot een product. Met dit product en zijn doorzettingsvermogen wil Dennie deze markt met veel potentie veroveren.
 
Marlena Conen, ook student aan de Hanzehogeschool Groningen is met haar bedrijf Klapstoel Academy tweede geworden en kreeg een geldbedrag ten waarde van 4.000 euro, Eric Tchepanou, student van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met zijn bedrijf Equilibrate Tuxn de derde prijs gewonnen ten waarde van 3.000 euro.
 
Door: Nationale Onderwijsgids